Kennismaken

Groen en gezond

YHS_2266

Op De Schalm stimuleren we een bewuste manier van leven. We leren onze leerlingen respectvol met de natuur om te gaan. En dat je eraan moet werken om jezelf en je omgeving gezond en veilig te houden. Ook verbreden we hun horizon door ze in aanraking te brengen met kunst en cultuur.

Buiten naar binnen

De natuur(groot)ouders nemen de kinderen onder schooltijd mee naar buiten en laten hen de natuur ontdekken. De jongste groep leert van alles over kriebelbeestjes, terwijl de bovenbouwleerlingen met elkaar het bos of het strand schoonmaken en leren over afvalscheiden. Een mooie manier om kinderen bewust te maken van hun eigen groene leefomgeving en hoe belangrijk het is om die in stand te houden.

Gezonde School

Wij zijn trots op ons certificaat ‘Gezonde School’, dat we in samenwerking met de GGD gekregen hebben. Het geeft aan dat we actief werken aan het verbeteren van de gezondheid van onze leerlingen. Tijdens het hele schooljaar krijgt gezonde voeding dan ook de nodige aandacht. En in de schooltuin kan je zoon of dochter lekker smikkelen van de aardbeien en allerlei andere gezonde dingen.

Cultuurmenu

Naast natuur en gezondheid vinden we het belangrijk dat onze kinderen ook in aanraking komen met kunst en cultuur. Alle scholen van OcTHO krijgen les in drama, dans, muziek en beeldende kunst. Samen met het centrum voor kunst- en cultuureducatie is een interessant programma ontwikkeld. De leerlingen krijgen bijvoorbeeld een workshop of voorstelling aangeboden.

Schoolprojecten

Per jaar hebben we één of twee schoolprojecten rond een thema, bijvoorbeeld muziek of water. Regelmatig zijn daar uitjes aan verbonden, zoals een theatervoorstelling of een bezoek aan een museum. De projecten zijn een verrijking van het normale lesprogramma.

Maak kennis met het team

Het team van obs De Schalm is een mooie mix van jong tot oud. Iedereen zet zich elk schooljaar vol enthousiasme in voor goed onderwijs voor alle kinderen.

Aanmelden kennismaking

Wil je meer weten over onze mooie school? Dan nodigen wij je van harte uit voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.

Onze missie en visie

Onder het onderwijs op obs De Schalm ligt een zorgvuldig geformuleerd schoolconcept. Wij vertalen de wat abstracte begrippen als missie en visie graag naar meer betekenisvolle termen.