Kennismaken

Zeelandschoolopseef

zeelandschoolopseef.nl

obs De Schalm werkt met zeelandschoolopsafe en heeft als doel dat kinderen op een veilige manier opgroeien als zelfstandige verkeersdeelnemers.

Het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel (ZVL) helpt leerlingen van basisscholen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Het programma bevat allerlei soorten lessen: van leerzame filmpjes tot uitdagende verkeersplaten, en van uitleg in de klas tot speelse oefeningen in de praktijk. Het geeft de (verkeers)leerkracht alle hulpmiddelen om met verkeersveiligheid aan de slag te gaan. Maar de school kan het niet alleen. Daarom maakt Zeeuws Verkeersveiligheidslabel het voor scholen veel gemakkelijker om de handen ineen te slaan met ouders en de gemeente. Samen checken ze de routes in de buurt, de verkeerslessen op school en de kennis en het gedrag van de leerlingen. Een nuttig én vrolijk leerproces, waar niet alleen de school, maar de hele omgeving veiliger van wordt. Blijf je als school werken aan de verkeersveiligheid op en rondom de school? Dan kun je een Zeeuws Verkeersveiligheidslabel aanvragen.
Zeelandschoolopseef.nl en het Zeeuws verkeersveiligheidslabel zijn een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland.

Maak kennis met het team

Het team van obs De Schalm is een mooie mix van jong tot oud. Iedereen zet zich elk schooljaar vol enthousiasme in voor goed onderwijs voor alle kinderen.

Aanmelden kennismaking

Wil je meer weten over onze mooie school? Dan nodigen wij je van harte uit voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.

Onze missie en visie

Onder het onderwijs op obs De Schalm ligt een zorgvuldig geformuleerd schoolconcept. Wij vertalen de wat abstracte begrippen als missie en visie graag naar meer betekenisvolle termen.