Groep 1-2-3


WELKOM OP DE PAGINA VAN GROEP 1-2-3


Leuk dat u een bezoek brengt aan onze webpagina!
Om u een indruk te geven van alles wat wij doen in de klas kunt u hier zo nu en dan even rondkijken! Via PARRO (oudercommunicatie) wordt informatie gegeven en foto's gedeeld.
Er zitten nu 23 kinderen bij ons in de klas en er komen steeds kinderen bij.
De leerkrachten van groep 1/2/3 zijn juf Liezethe Heijboer en juf Laura Stroot. Angela Brandwijk is de onderwijsassistent in groep 1/2/3

Wat leren wij in groep 1 en 2

In groep 1 en 2 werken wij met  methode ‘Kleuterplein’

Deze methode bevat o.a. leerlijnen voor rekenen, taal-lezen, sociaal-emotionele ontwikkeling, drama, muziek

Deze methode werkt met thema’s. Elk thema biedt activiteiten voor zowel groep 1 als groep 2 en er zijn ook opdrachten voor snelle kleuters. De kleuters worden uitgedaagd om hun mogelijkheden en hun omgeving te onderzoeken. Dit leidt tot betrokkenheid en groei.

Daarnaast is er voldoende ruimte voor de kinderen om spelend te ontdekken.   

Thema’s

Samen met de peuterspeelzaal hebben we gezamenlijke thema’s voor het komende schooljaar gepland. Vooraan in de klas kunt u de thematafel vinden. Hier staan allerlei materialen op die bij het thema horen. De kinderen mogen ook iets van thuis meenemen wat bij het thema past. Zoals bijvoorbeeld boekjes over het onderwerp of speelgoed wat met het onderwerp te maken heeft etc.

Groep 3

In groep 3 gaat het werken met werkboeken beginnen. De kinderen leren lezen met de methode Veilig Leren Lezen. Zelf vinden zij het erg leuk dat ze leren schrijven in schrijfletters.
Voor het rekenen gebruiken we in groep 3 de methode Alles Telt Q. 

Naast de essentiële basiskennis en vaardigheden leren kinderen met Alles telt Q rekenproblemen oplossen die ze in het dagelijks leven tegenkomen.


 


Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT